Hvordan lage matcha-kjeks
Først av alt, hva er matcha?
Matcha er rett og slett, ren høykvalitets grønn te som er malt til et fint pulver.
Det som er fint med matcha er at man får i seg alle de gode næringsstoffene fordi man spiser/drikker hele bladet. I motsetning til når man brygger teblader og kun får i seg det som er ekstrahert fra bladene over i vannet, drikker man altså bladene når man drikker en kopp matcha.
Derfor blir kjeksene våre veldig grønne! Vi har laget våre matcha-kjeks med basen som et vanlig shortbread.
INGREDIENSER
- 300 gr mel
- 1-2 spiseskjeer matcha
- 1/2 te-skje salt
- 1/2 te-skje revet sitronskall
- 100 gr sukker
- 225 gr smør, romtemperert (kan også bruke margarin)
Dette gir ca 12 kjeks.
FREMGANGSMÅTE
Lag gjerne melisglasur med en teskje matcha og 50/50 sitron/vann!
Her kjøper du matcha |
Om forfatteren:
Kjetil Eide er en anerkjent te-ekspert og grunnleggeren av Norges Tehus. Med over 15 års erfaring har han bygget opp en solid kunnskap om te og har mottatt flere utmerkelser, inkludert tre stjerner i den prestisjetunge Great Taste Awards. Les mer