Lag te-iskrem

Skrevet av Kjetil Eide

Har du sett alle de forskjellige smakskombinasjonene i frysedisken, men tenkt at du ikke har lyst på noen av dem? Nå kan du lage din egen iskrem med smak av din favoritt-te! Og det er kjempeenkelt!

Oppskriften er den samme om du ikke har iskremmaskin. 

 

INGREDIENSER

  1. 2 egg
  2. 1,5 dl sukker
  3. 3 dl kremfløte
  4. 2 del melk
  5. 15 gr te
(Vi anbefaler Moroccan Mint eller Masala chai)

 

FREMGANGSMÅTE

  1. Varm opp melken til ca 80 grader, ta av platen og tilsett teen
  2. La den brygge i 15 minutter før du siler av teen og avkjøler melken
  3. Fyll på med ekstra melk så du får 2 dl melk totalt (noe vil forsvinne i teen)
  4. Pisk eggene lett i 1-2 minutter. 
  5. Sukker has i litt om gangen.
  6. Ha i kremfløte og «te-melken».
  7. Slå på iskremmaskinen og hell blandingen
  8. Maskinen skal gå i ca 50 – 60 minutter.

 

TIPS! Tilsett gjerne knust Orieo kjeks, sjokoladebiter eller lakrisstrøssel. Smakstilsetningene tas i de siste 5 minuttene av miksingen.

 

Lykke til!

 


Om forfatteren:

Kjetil Eide profilbilde Kjetil Eide er en anerkjent te-ekspert og grunnleggeren av Norges Tehus. Med over 15 års erfaring har han bygget opp en solid kunnskap om te og har mottatt flere utmerkelser, inkludert tre stjerner i den prestisjetunge Great Taste Awards. Les mer